Bel NU voor een afspraak

+31 627 861 366

Address

Steijgerweg 1c, 5616 HS Eindhoven

Een litteken kan vervelend aanvoelen: strak, pijnlijk en warm. Het kan u beperken in uw bewegingsvrijheid, het kan jeuken en in veel gevallen ontsiert het de huid. Voelt u zich onzeker over een litteken of heeft u er last van? De huidtherapeut van Revita Skin kijkt graag met u mee en kan een persoonlijk behandelplan opstellen.

Wat is littekentherapie ?

Littekens kunnen op verschillende manieren worden behandeld. De huidtherapeut kiest voor een behandeling die past bij het soort litteken.

  • - Een hypertrofisch litteken: een verdikt litteken met een rode tot lichtroze kleur. Het litteken kan pijn doen en jeuken.
  • - Een atrofisch litteken: een litteken dat zichtbaar is als een deukje of putje. Dit soort littekens zijn vaak het gevolg van waterpokken of acne.
  • - Een keloïd litteken: een litteken dat eruitziet als een harde, gladde en glanzende bult. Een verse keloïd is rood van kleur, later wordt het litteken lichter en huidkleurig.

Littekenmassage

Een massage stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat de huid soepeler wordt. De therapeut combineert verschillende massagetechnieken die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de huidelasticiteit. Als patiënt krijgt u de speciale grepen ook aangeleerd, zodat u thuis aan de slag kunt. Dit zorgt voor een sneller herstel.

Micro-needling

Tijdens deze behandeling vibreren kleine naaldjes in de huid. Deze prikkelingen zorgen voor de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine. Het littekenweefsel wordt langzaam vervangen door nieuw collageen. Dit zorgt voor een stevige huid. Na enkele behandelingen wordt uw litteken soepeler en valt hij minder op.

Siliconenpleisters en siliconengel

Een siliconenpleister of siliconengel draagt u een aantal weken tot maanden op het litteken. De huidtherapeut legt u graag uit hoe u de pleister het beste kunt dragen. Dankzij een pleister wordt het litteken zachter, vlakker en minder zichtbaar.

Lymfetape

Tape kan een soort ‘liftende werking’ hebben op de opperhuid. Dit heeft te maken met de elasticiteit van de tape ten opzichte van de huidelasticiteit. In het gebied van de onderhuid (met bloed- en lymfevaatjes en zenuwuiteinden) ontstaat meer ruimte. Door de tape wordt de lymfestroom weer gestimuleerd en vermindert de zenuwpijn. Als u het gebruik van lymfetape combineert met beweging ontstaat ‘micromassage’: dit zorgt voor de versoepeling van het weefsel.

Na de behandeling van littekens

De huid is ongeveer twee weken kwetsbaar en gevoelig voor sommige huidproducten, warmte en zonlicht. Smeer daarom gedurende de herstelperiode een zonnebrandcrème met een factor van 30 of hoger. Het litteken kan een aantal weken roze van kleur blijven en het behandelde gebied kan jeuken. Dit is overigens een goed teken, want de huid is dan hard aan het werk.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Tijdens het eerste (gratis en vrijblijvende) intakegesprek kijkt de huidtherapeut goed naar het te behandelen gebied. U ontvangt een persoonlijk behandelplan. Het aantal behandelingen hangt van veel factoren af, waaronder de ernst van het litteken en de voortgang van het herstelproces. Ook leeftijd, gezondheid en leefstijl spelen een rol.

Vergoeding littekentherapie

In sommige gevallen kan littekentherapie gedeeltelijk of geheel worden vergoed. Check de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar, want dit kan per verzekeringspakket verschillen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intake-gesprek? Neem contact op met Revita Skin! Dat kan via 06 27 86 13 66 of info@revitaskin.nl.

Consult