Bel NU voor een afspraak

+31 627 861 366

Adres

Steijgerweg 1, 5616 HS Eindhoven

Hoe werkt microneedling?

Kort gezegd: microneedling zorgt ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid in gang wordt gezet. De kleine naaldjes van de pen vibreren in de huid en zorgen zo voor de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine. Deze zorgen voor een stevigere huid.

Revita Skin zet microneedling in bij:

  • - Huidveroudering of een doffe huid
  • - Littekens (acne of operatief)
  • - Acne
  • - Pigment problematiek
  • - Striae
  • - Grove poriën

Behandeling Microneedling

Na een grondige reiniging en het aanbrengen van een serum, doet de Dermapen het werk door met vloeiende bewegingen over de huid te bewegen. Het kan zijn dat uw huid licht tintelt of prikkelt. De diepte van de naaldjes kan tijdens de behandeling nog worden aangepast, mocht dat nodig zijn. De behandeling wordt afgesloten met een passende huidverzorging en beschermingsfactor van SPF 50 om het genezingsproces te bevorderen. Revita Skin gebruikt hiervoor het huidverzorgingsproduct K Ceutic van Dermaceutic

Na de behandeling

Het effect op de huid na de behandeling is bij iedereen anders, maar u kunt rekening houden met roodheid, een lichte zwelling en een huid die warm aanvoelt. De roodheid houdt ongeveer 1 tot 3 dagen aan. De huid kan ook gaan vervellen, dit heeft te maken met de versnelde celdeling van de huid. De huid is de eerste dagen na de behandeling erg kwetsbaar, dus wees voorzichtig met zon-licht en te warm douchen. Het is verstandig om de huid goed te beschermen met een zonnebrand-crème met SPF 30 of hoger.
Na twee tot vier weken oogt de huid egaler en gladder. Het eindresultaat is echter pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar.

Aantal benodigde behandelingen

Het is afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Gemiddeld zijn er 5-8 behandelingen nodig.

Microneedling iets voor u?

Iedere huid is anders. De huidtherapeut beantwoord graag al uw vragen. Tijdens het eerste consult zal de huidtherapeut uw wensen bespreken en samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen.

Consult