Bel voor een afspraak

040 78 59 381

Adres

Steijgerweg 1, 5616 HS Eindhoven

Of u nu in de puberteit zit of de dertig al bent gepasseerd, u kunt altijd last krijgen van acne. Het kan ervoor zorgen dat u zich onzeker voelt, belangrijke afspraken afzegt en geen presentaties meer durft te geven. Dit is niet bevordelijk voor uw schoolprestaties, carrière en sociale leven. Revita Skin pakt de oorzaak van acne aan en geeft tips over huidverzorging, voeding en leefstijl.

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel. Een ontsteking heeft vaak te maken met hormonen, waardoor de huid veranderingen ondergaat. Talgklieren worden groter en produceren meer talg. De talg kan zich ophopen, waardoor de porie verstopt raakt. In de talgklier bevinden zich veel bacteriën die snel kunnen vermenigvuldigen en talg omzetten in vetzuren. De opgehoopte talg en geïrriteerde vrije vetzuren zorgen ervoor dat de follikel uitzet en uiteindelijk scheurt. De irriterende stoffen komen in de aangren-zende huid terecht en veroorzaken een ontsteking: een puistje.

Heeft u last van onzuiverheden, verstoppingen of ontstekingen? Acne komt vaak tot uiting in de vorm van witte of zwarte puntjes en rode puistjes. De huid kan er glimmend uitzien en vet aanvoelen of juist erg droog zijn. Bij acne is er sprake van een verstoring, door:

  • - Een verhoogde talgproductie
  • - Aanwezigheid van bacteriën
  • - Verdikte hoornlaag

Oorzaken van acne

Acne kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • - Hormonen
  • - Erfelijkheid
  • - Voeding
  • - Medicatie
  • - Externe factoren (bijvoorbeeld verkeerde verzorgingsproducten)

Acnelittekens

Het kan zijn dat ontstekingen in het gezicht, op de rug of de borst na genezing zorgen voor littekens. Dit is vaak het geval als acne niet goed of te laat is behandeld. Littekens kunnen met behulp van verschillende behandelingen minder zichtbaar gemaakt worden. Meer informatie over het behandelen van acnelittekens vindt u op de pagina over littekentherapie.

Acne behandeling

Wilt u meer weten over de behandelingen bij acne? Neemt u een kijkje op de pagina over acnetherapie. In sommige gevallen kan acnetherapie gedeeltelijk of geheel worden vergoed. Check de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar, want dit kan per verzekeringspakket verschillen.

Contact opnemen

Stoort u zich aan uw onzuivere huid? Heeft dit effect op hoe u zich voelt en over uw huid denkt? Wilt u een mooiere huid zonder ontstekingen en vervelende littekens? Laat de huidtherapeut uw huid bekijken. Zij stelt een persoonlijk behandelplan op, zodat een optimaal resultaat kan worden behaald. U kunt contact opnemen via 06 27 86 13 66 of een mail sturen naar info@revitakskin.nl.

Maak een afspraak