Heeft u melasmavlekken in uw gezicht overgehouden aan uw zwangerschap? Of heeft u pigmentvlekken die ondanks vele crèmepjes en peelings toch zichtbaar blijven? Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van pigmentvlekken. Het valt op, omdat het een andere kleur heeft dan de rest van de huid. Hierdoor kunt u zich erg onzeker voelen over uw huid. De huidtherapeut van Revita Skin adviseert u graag over een passende behandeling.

Pigmentatie behandelen met Cosmelan

Cosmelan is een succesvolle behandeling voor pigmentatie. Het is een combinatie van een behandeling door de huidtherapeut en thuisverzorging. Tijdens de behandeling in de praktijk wordt een masker aangebracht. Na de behandeling ontvangt u een crème die u zelf thuis kunt aanbrengen.

De combinatiebehandeling ziet er als volgt uit:

  • De huidtherapeut brengt het Cosmelan-masker aan op uw huid;
  • Na zes tot twaalf uur kunt u thuis het masker verwijderen met een koud washandje;
  • U gebruikt twee dagen een vochtinbrengende crème;
  • Twee dagen na de behandeling controleert de huidtherapeut uw huid;
  • U ontvangt een verzorgingscrème voor thuis die u in de eerste week drie keer per dag mag smeren;
  • De tweede en derde week gebruikt u de crème twee keer per dag;
  • Vanaf de vierde week is één keer per dag smeren voldoende.

Hoe werkt Cosmelan?

Het ingrediënt Amalan vormt de basis van het Cosmelan-masker. Dit heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment veroorzaakt. Het masker bevat ook kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, titaniumdioxide, arbutine en retinylpalmitaat. De Cosmelan-producten zijn parfumvrij.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

De eerste vier dagen na de behandeling kan de huid rood worden en opzwellen. Hebt u een gevoelige huid? Dan kunt u ook last krijgen van jeuk. De huid voelt licht branderig aan en trekt. Om dit te verminderen gebruikt u thuis de Hydra-vital factor K. Deze crème krijgt u mee van de huidtherapeut. Op de tweede of derde dag kan de huid gaan schilferen. De Hydra-vital factor K-crème zorgt dan voor verlichting. U kunt de crème om de twee uur opnieuw aanbrengen op de huid. Na een week ziet de huid er al een stuk beter uit. Het eindresultaat ziet u na vier weken.

Onderhoud van behouden resultaat

Het is belangrijk dat u uw huid goed blijft verzorgen. U dient uw huid goed te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème met minimaal factor 50. Daarnaast kunt u gedurende een jaar de Cosmelan-verzorgingscrème gebruiken ter ondersteuning. Eén tot twee keer per week smeren is voldoende.

Vergoeding

Vanuit het pakket voor camouflagetherapie kan de Cosmelan-behandeling vergoed worden, maar dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullend verzekeringspakket. U kunt uw zorgverzekeraar vragen naar de polisvoorwaarden.