Bel NU voor een afspraak

+31 627 861 366

Address

Steijgerweg 1c, 5616 HS Eindhoven

Heeft u last van een trekkende huid? Word u ’s ochtends wakker met schilfers op uw gezicht? Bent u het smeren met verschillende crèmes zat? Een droge huid voelt niet fijn aan. Gelukkig kan de huidtherapeut van Revita Skin u goed adviseren over een passende behandeling voor uw huid.

Wat is een huidbarrière?

Kort gezegd: de huidbarrière is een bakstenen muurtje. De huidbarrière is de bovenste laag van uw huid, ook wel de opperhuid genoemd. Uw cellen in deze huidlaag vormen de bakstenen en uw huidvetten zijn in dit geval het cement. Het bakstenen muurtje beschermt uw huid tegen irriterende stoffen en allergenen en zorgt ervoor dat het vocht in uw huid niet naar buiten kan.

Iemand met een gezonde huidbarrière heeft een zachte en soepele huid. De opperhuid is sterk genoeg om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bij een verstoorde huidbarrière is de huid ruw, rood en geïrriteerd. De huid staat als het ware ‘open’: het verliest vocht en droogt uit. Een goede verzorging is essentieel bij een verstoorde huidbarrière. De huidtherapeut adviseert u graag over dit onderwerp.

Hoe ontstaat een droge huid?

Uitdroging van de huid kan verschillende oorzaken hebben:

  • - Het gebruik van bepaalde stoffen : Water, zeep en andere reinigingsmiddelen reinigen de huid, maar kunnen tegelijkertijd ook belangrijke huidvetten wegspoelen. De huid verliest zijn barrière en droogt uit.
  • - Fysische factorenIn het winterseizoen hebben veel mensen last van een droge huid door kou. Ook de centrale verwarming kan voor een droge lucht zorgen. Hierdoor kan de huidbarrière verstoord raken.
  • - HuidziektenSommige (aangeboren) huidziekten zorgen voor een droge huid, bijvoorbeeld atopisch eczeem.
  • - OuderdomOudere mensen kunnen last krijgen van een droge huid op de onderbenen en onderarmen. Dit komt doordat de verouderde huid meer moeite heeft met het vasthouden van water. De huidbarrière is niet sterk genoeg meer.

Droge huid behandeling

In veel gevallen komt een droge huid door een slechte barrièrefunctie als gevolg van verkeerde reinigingsmiddelen. Revita Skin adviseert u graag over het gebruik van de juiste producten, supplementen en voeding . In combinatie met een hydraterende behandeling kan de huid zichzelf weer herstellen.

Gratis en vrijblijvend intake-gesprek

Bent u het smeren met verschillende verzorgingsproducten zat? Wilt u af van een trekkende huid? De huidtherapeut gaat samen met u op zoek naar de oorzaak van de droge huid en adviseert u waar nodig. U krijgt een persoonlijk behandelplan voor het beste resultaat. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 06 27 86 13 66 of stuur een mail naar info@revitaskin.nl.