C8C0AAFB-37D5-4A40-A166-2558605398DC
C8C0AAFB-37D5-4A40-A166-2558605398DC

IPL photo facial

IPL (Intense Pulsed Light), soms ook lichtflitstherapie genoemd, is een zeer effectieve behandeling om roodheid en pigmentvlekken te egaliseren, maar ook collageenproductie te stimuleren. Het kan ingezet worden als een anti-aging behandeling en met enkele behandelingen krijgt u weer een egale en gezonde huid terug.

Categorie:

Voor wie is IPL photo facial geschikt?

IPL – behandeling kan succesvol toegepast worden bij:

 • couperose
 • spider neavus
 • diffuse roodheid
 • rosacea
 • pigmentvlekjes
 • wijnvlekken
 • ooievaarsbeet
 • huidveroudering
 • grove poriën

Hoeveelheid zon, leeftijd, hormonen en erfelijkheid zijn van invloed op het ontstaan van de bovenste indicaties.

 

Hoe werkt IPL photo facial?

IPL-kopstuk geeft licht flitsen af. Deze flitsen worden omgezet in energie en alleen opgenomen door de rode chromofoor hemoglobine en het pigment. De omringende weefsel blijft intact. De bloedvaatjes gaan door de warmte coaguleren (ze gaan als het ware dood) en vervolgens ruimt het lichaam ze zelf op. Het pigment schilfert af met de celdeling mee.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Over het algemeen worden er 2-4 behandelingen geadviseerd met een periode van vier weken tussen de behandelingen door. Gezien de oorzaak van de huidprobleem is een onderhoudsbehandeling in de toekomst wenselijk. Cliënten ervaren niet alleen dat zij door photo facial een egalere huid krijgen, maar ook dat de huid mooier en sterker wordt.

Hoe breid ik mijn huid voor op een IPL photo facial?

 1. Het is van belang om vier weken voor de behandeling UV-straling te vermijden en consequent zonnebrand crème te gebruiken. De huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner.
 2. Op de dag van de behandeling mag u zonder make-up komen.
 3. Graag uw medicijnen gebruik tijdig aan de huidtherapeut doorgeven.
 4. Hoe beter de hydratatie van de huid hoe beter resultaat en korter down time. Hydratatie kan verbetert worden door het gebruik van juiste thuisproducten en ondergaan van hydraterende behandelingen.

 

Wat kan ik verwachten na de IPL behandeling?

Direct na de behandeling kan de huid rood en warm aanvullen. Dit gevoel verdwijnt na drie tot 5 dagen na de behandeling. Enkele weken na de behandeling zal de huid frisser en egaler ogen. De huid zal dan ook minder snel ‘opvlammen’. Heel belangrijk blijft het gebruik van zonbeschermingsfactor 30 of 50.

 

Hoe lang duurt het voordat mijn huid hersteld is?

Het kan enkele dagen tot twee weken duren voor de huid hersteld is.

 

Mag ik make-up gebruiken na de behandeling?

Indien gewenst zal de huidtherapeut minerale make-up aanbrengen zoals Oxygenetic. Thuis kunt u de dagen na de behandeling gerust de behandelde gebied camoufleren, bijvoorkeur met minerale make-up.

Wat kan ik zelf doen om maximaal resultaat te behalen?

Invasieve behandelingen zetten ons huid aan het werk en zorgen dat collageen productie in gang wordt gezet. Echter heeft het lichaam ook bouwstoffen nodig om nieuwe collageen te vormen. Wat zijn die bouwstoffen dan? En wat kunt u nog meer doen om een gezonde huid te krijgen?

 1. Zorg voor een goede slaapkwaliteit;
 2. Drink gedurende de dag minsten 2 liter water;
 3. Uw huid is een weerspiegeling van wat er binnenin uw lichaam gebeurt. Zorg dus goed voor uw innerlijke gezondheid! 
 4. Streef naar een gezond, puur en gevarieerd dieet. Producten als geraffineerde suikers en alcohol dragen bij aan vroegtijdige huidveroudering. Maar ook roken en blauw licht hebben negatieve invloed op huidkwaliteit. 
 5. Zweten – bijvoorbeeld door een goede workout of sauna. 
 6. Bouwstoffen die nodig zijn voor een gezonde huid: vitamine C, zink, B-vitamines, omega 3 en polyfenolen.
 7. Thuis gebruik van krachtige producten met hoge concentratie aan werkzame ingrediënten.
 8. Dagelijks gebruik van zonbescherming.  
 9. Het behaalde resultaat onderhouden door regelmatig huidtherapeutische behandeling te ondergaan.

Is een laserbehandeling veilig?

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door huidtherapeuten. Op deze manier kan er op een veilige, controleerbare en verantwoordelijke wijze behandeld worden. Wij gebruiken de nieuwste apparatuur en laten onszelf regelmatig bijscholen. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en  staan wij in het Kwaliteitsregister Paramedici.