RevitaSkin_Littekentherapie

Littekentherapie

Een litteken kan vervelend aanvoelen: strak, pijnlijk en warm. Het kan u beperken in uw bewegingsvrijheid, het kan jeuken en in veel gevallen ontsiert het de huid. Voelt u zich onzeker over een litteken of heeft u er last van?

Categorie:

Verschillende Littekentherapie behandelingen

Littekens kunnen op verschillende manieren worden behandeld. De huidtherapeut kiest voor een behandeling die past bij het soort litteken.

Littekenmassage

Een massage stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat de huid soepeler wordt. Daarnaast heeft de massage pijn dempende en-of rustgevende werking. De therapeut combineert verschillende massagetechnieken. Als patiënt krijgt u de speciale grepen ook aangeleerd, zodat u thuis aan de slag kunt. Dit zorgt voor een sneller herstel.

Microneedling

Tijdens deze behandeling vibreren kleine naaldjes in de huid. Deze prikkelingen zorgen voor de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine. Het littekenweefsel wordt langzaam vervangen door nieuw collageen. Dit zorgt voor een stevige huid. Na enkele behandelingen wordt uw litteken soepeler en valt hij minder op.

Siliconenpleisters en siliconengel

Een siliconenpleister of siliconengel draagt u een aantal weken tot maanden op het litteken. De huidtherapeut legt u graag uit hoe u de pleister het beste kunt dragen. Dankzij een pleister wordt het litteken zachter, vlakker en minder zichtbaar.

Lymfetape

Tape kan een soort ‘liftende werking’ hebben op de opperhuid. Dit heeft te maken met de elasticiteit van de tape ten opzichte van de huidelasticiteit. In het gebied van de onderhuid (met bloed- en lymfevaatjes en zenuwuiteinden) ontstaat meer ruimte. Door de tape wordt de lymfestroom weer gestimuleerd en vermindert de zenuwpijn. Als u het gebruik van lymfetape combineert met beweging ontstaat ‘micromassage’: dit zorgt voor de versoepeling van het weefsel.