Hot
RevitaSkin_Microneedling

Dermapen 4 – microneedling

Microneedling zorgt ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid in gang wordt gezet. De kleine naaldjes van de pen vibreren in de huid en zorgen zo voor de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine. Deze zorgen voor een stevigere huid.

Categorie:

Wat is een microneedling behandeling met Dermapen 4?

De Dermapen4 microneedling methode is de meest bekende en ook een  de meest gevraagde behandeling voor huidverjonging en een breed scala van huidaandoeningen.

Is microneedling schadelijk voor mijn huid?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld injectiebehandelingen is de Dermapen4 microneedling behandeling een volledig natuurlijk proces dat het lichaamseigen herstel- en vernieuwingsproces stimuleert om collageen aan te maken.

Hoe werkt microneedling met Dermapen 4?

Kort gezegd: microneedling zorgt ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid in gang wordt gezet. De kleine naaldjes van de pen vibreren in de huid en zorgen zo voor de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine. Deze zorgen voor een stevigere huid.

Welke lichaamsdelen kunnen behandeld worden met microneedling?

Microneedling met de Dermapen4 wordt het meeste op het gezicht toegepast, maar het kan ook op andere locaties op het lichaam ingezet worden. Handen, hals en decolleté zijn zeer populaire zones om te behandelen, maar u kunt uiteindelijk overal behandeld worden waar de behoefte is aan een boost van collageen om een ​​dunner wordende, verslapte, door de zon beschadigde of problematische huid te herstellen.

Is een microneedling behandeling met Dermapen 4 veilig?

Er worden momenteel veel Microneedling pennen en – behandelingen aangeboden waarbij u vaak door de bomen het bos niet meer ziet, wat erg begrijpelijk is. Als u echter een degelijke en veilige keuze wilt maken, blijf dan lezen om de alle verschillen te begrijpen, aangezien niet alle microneedling producten gelijk zijn. Sommige microneedling pennen kunnen zelfs meer kwaad aanrichten dan goed doen.

Mits correct en in een steriele omgeving uitgevoerd, kan de microneedling met de Dermapen4 snelle en indrukwekkende resultaten opleveren.

Hoe ziet de behandeling met Dermapen 4 eruit?

Na een grondige reiniging en het aanbrengen van een serum, werkt de huidtherapeut met vloeiende bewegingen over de huid. Het kan zijn dat uw huid licht tintelt of prikkelt. De diepte van de naaldjes kan tijdens de behandeling nog worden aangepast, mocht dat nodig zijn. De behandeling wordt afgesloten met een passende peeling, huidverzorging en beschermingsfactor van SPF 50 om het genezingsproces te bevorderen. Indien nodig kan de huidtherapeut een minerale camouflage crème aanbrengen.

Hoe ziet mijn huid na de behandeling eruit?

Het effect op de huid na de behandeling is bij iedereen anders, maar u kunt rekening houden met roodheid, een lichte zwelling en een huid die warm aanvoelt. De roodheid houdt ongeveer 1 tot 3 dagen aan. De huid kan ook gaan vervellen, dit heeft te maken met de versnelde celdeling van de huid. De huid is de eerste dagen na de behandeling erg kwetsbaar, dus wees voorzichtig met zon-licht en te warm douchen. Het is verstandig om de huid goed te beschermen met een zonnebrand-crème met SPF 30 of hoger.

Na twee tot vier weken oogt de huid egaler en gladder. Het eindresultaat is echter pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling, met welk effect u tevreden bent en natuurlijk uw huiddoel. Gemiddeld zijn er 5-8 behandelingen nodig.

Wat kan ik zelf doen om maximaal resultaat te behalen?

Invasieve behandelingen zetten ons huid aan het werk en zorgen dat collageen productie in gang wordt gezet. Echter heeft het lichaam ook bouwstoffen nodig om nieuwe collageen te vormen. Wat zijn die bouwstoffen dan? En wat kunt u nog meer doen om een gezonde huid te krijgen?

  1. Zorg voor een goede slaapkwaliteit;
  2. Drink gedurende de dag minsten 2 liter water;
  3. Uw huid is een weerspiegeling van wat er binnenin uw lichaam gebeurt. Zorg dus goed voor uw innerlijke gezondheid! 
  4. Streef naar een gezond, puur en gevarieerd dieet. Producten als geraffineerde suikers en alcohol dragen bij aan vroegtijdige huidveroudering. Maar ook roken en blauw licht hebben negatieve invloed op huidkwaliteit. 
  5. Zweten – bijvoorbeeld door een goede workout of sauna. 
  6. Bouwstoffen die nodig zijn voor een gezonde huid: vitamine C, zink, B-vitamines, omega 3 en polyfenolen.
  7. Thuis gebruik van krachtige producten met hoge concentratie aan werkzame ingrediënten.
  8. Dagelijks gebruik van zonbescherming.  
  9. Het behaalde resultaat onderhouden door regelmatig huidtherapeutische behandeling te ondergaan.

Microneedling iets voor u?

Iedere huid is anders. De huidtherapeut beantwoord graag al uw vragen. Tijdens het eerste consult zal de huidtherapeut uw wensen bespreken en samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen.