fbpx

Wist u dat een chemische peeling helemaal niet chemisch is? Het woord ‘chemisch’ slaat in dit geval op de reactie die in de huid plaatsvindt. De stoffen die in een pee-ling zitten zijn juist gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals appels, tomaten, sui-kerriet, amandelen, limoen of melk.

Hoe werkt een chemische peeling?

Een chemische peeling is een zure vloeistof met actieve werkstoffen en enzymen die wordt aangebracht op de huid. Door de hoge zuurgraad, laat het bovenste beschadig-de laagje van de huid los. Het gaat vervellen, waardoor de huid gestimuleerd wordt om nieuwe huidcellen aan te maken. De huid vernieuwt zichzelf binnen 7 tot 10 da-gen. Fijne lijntjes, pigmentvlekken en een grove huidstructuur worden minder goed zichtbaar. Je krijgt er een strakke, gladde en jonge huid voor terug. In het geval van acne kan het zijn dat de ontstekingen eerst erger worden, voordat de huid egaler wordt.

Revita Skin adviseert om een peeling in kuurverband te ondergaan, zodat de peelings in sterkte kunnen worden opgebouwd en er maximale resultaat behaald kan worden.

De behandeling en erna

Voordat de chemische peeling wordt aangebracht, krijgt de huid een grondige reiniging. Het aanbrengen van de peeling is pijnloos, maar de huid kan wel brandend, prikkelend of tintelend aanvoelen. Dit trekt weg zodra de peeling weer van de huid wordt verwijderd. Na de behandeling heeft de huid een roze of rode kleur, alsof u in de zon heeft gezeten. Dit trekt binnen enkele uren vanzelf weg. De huidtherapeut kan eventueel een licht dekkende camouflage aanbrengen tegen de roodheid. Een aantal dagen na de chemische peeling kan de huid (licht) gaan schilferen.

Nazorg bij een chemische peeling

De nazorg is erg belangrijk bij een chemische peeling. Het bepaalt in grote mate het eindresultaat. Uw huid wordt gevoeliger en dunner door de peeling, waardoor het gevoeliger is voor UV-straling. Bescherm uw huid dus goed en voorkom huid-schade, zoals pigmentvlekkenHet is van belang dat u:

  • Zonlicht zoveel mogelijk vermijdt;
  • Gebruik een zonnebescherming met factor 30 gedurende twee tot drie weken na de behandeling;
  • Niet krabt aan blaasjes of korstjes, om huidbeschadiging in de vorm van littekens te voorkomen.

Wat is een Chemische Peeling?

Wist u dat een chemische peeling helemaal niet chemisch is? Het woord ‘chemisch’ slaat in dit geval op de reactie die in de huid plaatsvindt. De stoffen die in een pee-ling zitten zijn juist gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals appels, tomaten, sui-kerriet, amandelen, limoen of melk.

Een chemische peeling vermindert:

  • Pigmentvlekken;
  • Fijne lijntjes;
  • Acne en acné-littekens;
  • Grove poriën;
  • Talgproductie.

Verschillende soorten Peelings

Chemische peelings bestaan in alle soorten en maten. Voor ieder huidtype en voor elk doel bestaat een passende peeling. Zoals gezegd heeft iedere chemische peeling zijn eigen specifieke eigenschappen. De huidtherapeut kan hierdoor maatwerk leveren, want er is altijd een passende peeling voor uw huidtype.

Geïnteresseerd in een chemische peeling?

Iedere huid is anders. Tijdens het eerste consult zal de huidtherapeut uw wensen bespreken en samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen.

You've just added this product to the cart:

WhatsApp WhatsApp mij