Hot
D2980881-17B3-437D-B046-866722BEE597
84B0EC53-C4B5-4CBA-BAEC-EF7303E655C8

Laserontharen

Heeft u last van ongewenste haargroei in het gelaat of elders op het lichaam? Dan kunt u kiezen voor ontharen met een medisch laser. De behandeling wordt door een huidtherapeut uitgevoerd en biedt een goed alternatief voor het harsen en scheren. Laserontharing is geschikt voor lichte én donkere huiden. Is sommige gevallen wordt de behandeling door uw zorgverzekeraar vergoed.

Categorie:

Laserontharen

Hoe werkt laserontharen?

Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het om in warmte. Laser kan alleen toegepast worden op haren die voldoende pigment bevatten en een bepaalde dikte hebben. De laser zoekt namelijk pigment. De warmte vernietigt het haarzakje, waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Wanneer een haar blond of grijs is, bevat deze onvoldoende pigment om tot een goed resultaat te komen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Niet alle haren bevinden zich in de juiste fase als je gaat laseren. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig. Er zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig voor een gewenst resultaat. Tijdens een intakegesprek maakt de huidtherapeut een schatting van het aantal behandelingen. Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, het type beharing, de dichtheid, het pigment en de diameter.

 

Welke laser wordt bij Revita Skin gebruikt?

De huidtherapeut voert de behandeling uit met een medisch laser – Duetto MT. Bij laserontharen wordt gewerkt met onderstaande golflengten:

  • Alexandrite laser (755 nm), deze golflengte reageert op het pigment in het haarzakje en wordt uitgevoerd bij lichte tot getinte huidtypes;
  • Nd-YAG laser (1064 nm), deze golflengte schakelt de bloedtoevoer van de haartjes uit en wordt uitgevoerd bij donkere tot negroïde huidtypes;
  • Zeer uniek aan deze laser is combinatie van de beide golflengten: de Alexandrite (755 nm) en Nd-YAG (1064nm) laser tegelijkertijd in één puls. Hierbij wordt op twee manieren het haarzakje vernietigd.

Hoe kan ik mijn huid voorbereiden op een laserbehandeling?

  1. De haren mogen vijf weken voor de eerste behandeling en tijdens gehele behandeltraject niet geëpileerd of geharst worden. Dit verstoort de haargroeicyclus en vermindert het resultaat;
  2. De huid mag minimaal vier weken voor de behandeling niet blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Is dat niet mogelijk? Gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met een factor van 30 of hoger. Informeer altijd uw behandelaar indien u toch in de zon bent geweest;
  3. Tijdens uw eerste bezoek moeten de haartjes goed zichtbaar zijn, zodat de huidtherapeut het haartype, de diepte en lokalisatie van het haarzakje kan bepalen.
  4. Regelmatig uw huid exfolieren en hydrateren zorgt voor betere absorptie van laserlicht.

Hoe ziet de behandeling eruit?

  1. De huidtherapeut maakt de huid schoon en tekent het te behandelen gebied af met een huidpotlood.
  2. Indien nodig worden de haren met een wegwerpmesje kortgeschoren.
  3. U draagt een beschermende bril tijdens de behandeling.
  4. De laser geeft korte pulsen over het behandelgebied.
  5. Een behandeling kan 15 minuten tot twee uur duren, dit is afhankelijk van de oppervlakte van het behandelgebied.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

De huid kan rood worden of licht opzwellen, dit is een normale reactie en neemt binnen een uur na de behandeling af. Houd wel rekening met de volgende adviezen:

  • De huidtherapeut raadt sauna, stoom en infraroodstraling af tot twee dagen na de behandeling, omdat de huid dan extra kwetsbaar is;
  • Bescherm de huid de gehele behandelperiode met zonnebrandcrème met een factor van 30 of hoger;
  • Binnen drie weken na de behandeling vallen de behandelde haren vanzelf uit. Het lege haarzakje kan opnieuw haren produceren. Deze kunt u scheren of knippen.
  • Epileren, harsen of verwijderen met touw is niet toegestaan.

 

Kunnen donkere huidtypes ook behandeld worden?

Alle huidskleuren en huidtypes kunnen behandeld worden. Bij de donkere huidtypes wordt er aangepast gewerkt, omdat er meer pigment in de huid aanwezig is. Hiervoor kunnen wij Nd:YAG (1064nm) laser gebruiken of combinatie van beide lasers (Alexandriet 755nm % Nd:Yag 1064nm).

Is een laserbehandeling veilig?

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door huidtherapeuten. Op deze manier kan er op een veilige, controleerbare en verantwoordelijke wijze behandeld worden. Wij gebruiken de nieuwste apparatuur en laten onszelf regelmatig bijscholen. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en  staan wij in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Kan de laserbehandeling vergoed worden?

Bent u aanvullend verzekerd? Laserontharing in het gezicht bij vrouwen wordt dan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.