RevitaSkin_Grove poriën

Grove poriën

Heeft u last van grove poriën? Wanneer u make-up aanbrengt zijn de poriën vaak nog beter zichtbaar? Voelt u zich onzeker hierdoor? Heeft u diverse crèmes geprobeerd, maar lijkt niks te werken? Hieronder leest u wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.

Categorie:

Wat zijn grove poriën?

De openingen van talg- en zweetkliertjes in de huid worden poriën genoemd. Via de poriën komen talg en zweet uit de huid naar boven. Grove poriën zijn vaak opvallen-der dan normaal en komen veelal voor op de neus, de wangen en het voorhoofd.

Oorzaken van grove poriën

Poriën kunnen groter en grover worden door verschillende oorzaken:

  • Verstopte poriën – De uitgang van een talgklier kan worden geblokkeerd door een ophoping van dode huidcellen. Er ontstaat een verstopte porie of mee-eter. Als deze groter wordt, rekt de porie-wand mee;
  • Vette huid – De talgproductie werkt te snel, waardoor de kans op verstopte poriën groter is;
  • Cosmetica – Te vette crèmes en afsluitende make-up kunnen ervoor zorgen dat de huid niet goed kan reinigen, waardoor poriën verstopt raken;
  • Verouderde huid – Huidveroudering zorgt voor het verlies van elasticiteit en een slappere huid. De porie-wanden worden slapper en sluiten minder goed.

Kunnen grove poriën behandeld worden?

Grove poriën behandelen kan op verschillende manieren. Vaak kiest de huidtherapeut ervoor om meerdere behandelingen te combineren. De huidtherapeut kan u ook adviseren in het gebruik van verzorgingsproducten die invloed hebben op de talgproductie. Denk hierbij aan producten voor thuisgebruik met farmaceutische hoog geconcentreerde actieve ingrediënten. Het dagelijks grondig reinigen van de huid voorkomt dat de poriën nog beter zichtbaar worden. Ook exfolieren is hierbij erg belangrijk.

 

Meer weten?

Wilt u weer vol zelfvertrouwen naar een (zakelijke) afspraak? Revita Skin kan grove poriën behandelen op een manier die bij u en uw huid past. U kunt altijd een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek.