RevitaSkin_Littekentherapie

Littekens

Groot, klein, opvallend of niet: iedereen heeft wel ergens een litteken. Vaak vertelt een litteken een mooi of grappig verhaal en levert het niet veel problemen op, maar in sommige gevallen kan het heel vervelend zijn. Heeft u een litteken waar u last van heeft? Wordt u onzeker van het litteken? Revita Skin helpt u graag. De huidtherapeut gaat met u in gesprek om ervoor te zorgen dat u zich weer prettig voelt over uw huid.

Categorie:

Wanneer kan een littekens behandeld worden?

Het kan zijn dat u het litteken niet mooi vindt, maar u kunt een litteken ook laten behandelen als:

  • Het ongemak veroorzaakt, bijvoorbeeld door jeuk of pijn;
  • Het u beperk in uw bewegingen;
  • Het litteken groter wordt of rood of donker blijft.

Welke soorten littekens zijn er?

Er zijn verschillende soorten littekens, bijvoorbeeld:

  • Hypertrofisch litteken – Een verdikt litteken met een rode tot lichtroze kleur. Het litteken kan pijn doen en jeuken;
  • Atrofisch litteken – Een litteken dat zichtbaar is als een deukje of putje. Dit soort littekens zijn vaak het gevolg van waterpokken of acné;
  • Keloïd litteken – Een litteken dat eruitziet als een harde, gladde en glanzende bult. Een verse keloïd is rood van kleur, later wordt het litteken lichter en huid-kleurig.

Littekens acné

Als acne ontstoken raakt, kan het vervelende littekens achterlaten. Heeft u littekens als gevolg van acne? De huidtherapeut helpt u hier graag vanaf, zodat de littekens minder zichtbaar worden.

Litteken door keizersnede

Een litteken door een keizersnede laat zien dat uw lichaam iets heel moois heeft gepresteerd. Het is hét bewijs van de geboorte van een klein wonder. Natuurlijk kan dit litteken door u als cosmetisch storend ervaren worden. De huidtherapeut kijkt graag met u mee en kan u goed adviseren.

Welke behandeling is geschikt voor het behandelen van littekens?

Littekens kunnen op verschillende manieren worden behandeld. De behandeling hangt af van het soort litteken dat u heeft. De huidtherapeut kijkt uitgebreid naar uw huid en kiest voor een behandeling of een combinatie van behandelingen die bij u past. Wilt u meer weten over de behandelingen die Revita Skin aanbiedt? Lees dan verder op littekentherapie.