Ongewenste haargroei

Heeft u last van ongewenste haargroei of wilt u haarvrij zijn? Dan kunt u kiezen voor ontharen met een laser. De behandeling biedt een goed alternatief voor het harsen en scheren. Laserontharing is geschikt voor lichte én donkere huiden. Denk bijvoorbeeld aan de okselharen of bikinilijn, maar ook haren in het gezicht kunt u laten verwijderen door middel van laserontharing.

Laserontharen

Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het om in warmte. Laser kan alleen toegepast worden op haren die voldoende pigment bevatten en een bepaalde dikte hebben. De laser zoekt namelijk pigment. Wanneer een haar blond of grijs is, bevat deze onvoldoende pigment om tot een goed resultaat te komen. De warmte vernietigt het haarzakje, waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Niet alle haren bevinden zich in de juiste fase als je gaat laseren. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig.

Bij Revita Skin wordt laserontharen uitgevoerd met onderstaande lasers:

  • Alexandrite laser (755 nm), deze laser reageert op het pigment in het haarzakje en wordt uitgevoerd bij lichte tot getinte huidtypes;
  • Nd-YAG laser (1064 nm), deze laser schakelt de bloedtoevoer van de haartjes uit en wordt uitgevoerd bij donkere tot negroïde huidtypes;
  • Combinatie van de Alexandrite (755 nm) en Nd-YAG (1064nm) laser tegelijkertijd in één puls. Hierbij wordt op twee manieren het haarzakje vernietigd.

Voorbereiding

  • De haren mogen vijf weken voor de eerste behandeling en tijdens gehele behandeltraject niet geëpileerd of geharst worden. Dit verstoort de haargroeicyclus en vermindert het resultaat;
  • De huid mag minimaal vier weken voor de behandeling niet blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Is dat niet mogelijk? Gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met een factor van 30 of hoger;
  • Tijdens uw eerste bezoek moeten de haartjes goed zichtbaar zijn, zodat de huidtherapeut het haartype, de diepte en lokalisatie van het haarzakje kan bepalen.

De behandeling

De huidtherapeut maakt de huid schoon en tekent het te behandelen gebied af met een huidpotlood. Indien nodig worden de haren kortgeschoren. De laser geeft korte pulsen over het behandelgebied. Een behandeling kan 15 minuten tot twee uur duren, dit is afhankelijk van de oppervlakte van het behandelgebied.

Na de behandeling

De huid kan rood worden of licht opzwellen, dit is een normale reactie en neemt binnen een uur na de behandeling af. Houd wel rekening met de volgende adviezen:

  • De huidtherapeut raadt sauna, stoom en infraroodstraling af tot twee dagen na de behandeling, omdat de huid dan extra kwetsbaar is;
  • Bescherm de huid de gehele behandelperiode met zonnebrandcrème met een factor van 30 of hoger;
  • Binnen drie weken na de behandeling vallen de behandelde haren vanzelf uit. Het lege haarzakje kan opnieuw haren produceren. Deze kunt u scheren of knippen. Epileren, harsen of verwijderen met touw is niet toegestaan.

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig voor een gewenst resultaat. Tijdens een intakegesprek maakt de huidtherapeut een schatting van het aantal behandelingen. Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, het type beharing, de dichtheid, het pigment en de diameter.

Duurzaam ontharen voor ieder haartype en elke huidskleur

Gepigmenteerde haren kunnen permanent verwijderd worden met laserontharing. Hele dunne, blonde, rode of grijze haren zijn niet te behandelen vanwege het ontbreken van pigment in dit haar. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in kleine gebieden wel een optie. Alle huidskleuren en huidtypes kunnen behandeld worden. Bij de donkere huidtypes wordt er aangepast gewerkt, omdat er meer pigment in de huid aanwezig is.

Verzekering

Bent u aanvullend verzekerd? Laserontharing in het gezicht bij vrouwen wordt dan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Gratis en vrijblijvend intake-gesprek

Wilt u graag af van ongewenste haargroei? Dat begrijpt Revita Skin maar al te goed. Revita Skin is verkozen tot Eindhovens beste huidtherapie. Door lezers van Licht op Eindhoven, verkozen tot Eindhovens beste in laserontharen, acnétherapie en huidverbetering! De huidtherapeut kijkt samen met u naar uw huid en adviseert u graag over het aantal behandelingen. U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intake-gesprek.