RevitaSkin_Couperose

Rode huid en gesprongen vaatjes

Heeft u kleine, rode bloedvaatjes op uw wangen, kin, neus, hals of decolleté? De rode vlekjes zijn onschuldig, maar het kan wel vervelend zijn. De vlekjes kunnen ook bruin van kleur zijn, dit zijn pigmentophopingen. De huidtherapeut van Revita Skin kijkt graag samen met u naar een passende behandeling.

Categorie:

Roodheid en vaatjes

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. De huidtherapeut helpt patiënten om de gevolgen van vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen. Wij kunnen de volgende huidaandoeningen behandelen:

  • couperose,
  • spider naevus,
  • rosacea
  • diffuse roodheid,
  • wijnvlekken,
  • beenvaatjes.

 

Wat is couperose?

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën). De rood of blauw gekleurde vaatjes bevinden zich meestal op wangen, neus en kin en soms ook in de hals of het decolleté. Ze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Ze kunnen een tintelend, branderig gevoel veroorzaken of jeuken.

 

Hoe ontstaat couperose?

De gesprongen vaatjes ontstaan vanaf het 30e levensjaar en hebben verschillende oorzaken zoals, erfelijkheid, huidtype, alcoholgebruik en roken. Ook kunnen sommige geneesmiddelen, overmatige zonblootstelling en temperatuurschommelingen (vrieskou of saunabezoek) couperose verergeren.

 

Hoe kan couperose behandeld worden?

De huidtherapeut behandelt couperose veelal met licht- en lasertherapie. Hebt u niet zozeer last van couperose maar wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid, dan kan camouflagetherapie, een IPL/laserbehandeling of een andere behandeling ook uitkomst bieden.

 

Wat kunt u zelf doen?

Bij couperose kunt u het beste overmatige blootstelling aan zon en temperatuurschommelingen vermijden en voorzichtig zijn met alcoholgebruik en roken.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor de behandeling van vaatafwijkingen door de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Wilt u graag af van roodheden? De huidtherapeut kijkt samen met u naar uw huid en adviseert u graag over het aantal behandelingen. U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.