Beenvaatjes Revita Skin

Beenvaatjes

Beenvaatjes komen veel voor, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap of wanneer u een staand beroep hebt. Beenvaatjes of berkentakjes zijn verwijde bloedvaatjes met een paarse, rode of blauwe kleur. Ze doen vaak geen vlieg kwaad, maar worden verwijderd omdat iemand zich eraan stoort, vooral in de zomer als we onze blote benen laten zien. Dat kan door middel van een laserbehandeling.

Categorie:

Beenvaatjes verwijderen

Medisch geven beenvaatjes geen klachten, maar cosmetisch worden deze wel vaak wel als storend ervaren. Met een laser kunnen gesprongen beenvaatjes aan de oppervlakte verwijderd worden. De laser geeft pulsen af, waardoor het bloed stolt. De kleur van het stilstaande bloed absorbeert het licht van de laser en zet het om in warmte. De wanden van de vaatjes raken hierdoor verhit en klappen dicht. Het lymfevatenstelsel ruimt na de behandeling de restanten van de kapotte vaatjes op. Het weefsel rondom het gelaserde bloedvat wordt minimaal verwarmd, waardoor de huid intact blijft.

Wat kan ik doen voor de laserbehandeling?

Stel de huid minimaal vier weken niet bloot aan de zon of zonnebank. Is dat niet mogelijk? Gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met een factor van 30 of hoger of bedek het te behandelen gebied met kleding of een handdoek.

Hoe ziet de laserbehandeling eruit?

Laser Nd:YAG 1064 nm geeft pulsen over het behandelgebied. De behandeling is niet volledig pijnloos, het gevoel wordt vergeleken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld.

Hoe ziet mijn huid na de laserbehandeling eruit?

Het kan dat de huid na de behandeling rood wordt of licht opzwelt. Soms is er sprake van een branderig gevoel of jeuk. Tot twee weken na de behandeling kunnen onderhuidse korstjes zichtbaar zijn. Er kunnen tijdelijke huidkleur verschillen en blauwe plekken ontstaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Er zijn gemiddeld 2-4 behandelingen nodig, maar bij een uitgebreide vorm kan dat meer zijn. Elke behandeling zorgt voor verbetering. Tussen elke behandeling zit een periode van zes tot acht weken. Door hormonen (bijv. zwangerschap overgang), erfelijke aanleg, ouder worden of een staand beroep kan het zijn dat u opnieuw last krijgt van beenvaatjes. Houd rekening met een onderhoudsbehandeling in de toekomst.

Wat zijn de complicaties bij een laserbehandeling?

Verkleuringen, wondjes of littekens kunnen voorkomen, maar zijn zeer zeldzaam.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Wilt u graag af van beenvaatjes? De ervaren huidtherapeuten bij Revita Skin kijken samen met u naar uw huid en adviseren u graag over de behandeling. U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.