RevitaSkin_Hair XL

Mesotherapie – XL Hair

Haarverlies, dunner wordend haar: het overkomt mannen én vrouwen, maar bij mannen is het ‘gewoner’. Veel vrouwen hebben er ook mee te maken en er vaak meer moeite mee dan mannen. Herkenbaar? Kijk dan eens naar een behandeling met XL Hair®.

Categorie:

XL Hair behandelmethode

XL Hair is een nieuwe behandelmethode voor mannen en vrouwen die last hebben van haarverlies. Door middel van mesotherapie, het injecteren van vitaminen, groeifactoren, aminozuren, hyaluronzuur en antioxidanten, wordt de haargroei weer gestimuleerd.

Hair XL mesotherapie – wat is dat precies?

XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit maar liefst 47 actieve ingrediënten (zoals groeifactoren (FGF), koperpeptide, antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides, aminozuren en sporenelementen).

Wat doet hairbooster?

 • Het remmen van haarverlies;
 • Een verbetering van de haarkwaliteit, dus de structuur van het haar;
 • Productie van meerdere haren uit één haarzakje;
 • Stimulerende werking van bloedcirculatie naar het haar, wat resulteert in meer voeding naar de haarzakjes;
 • Dikker bos haar.

XL Hair® wordt ingebracht  met behulp van microneedling en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert (een slechte doorbloeding  is één van de oorzaken van haaruitval). Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat. Het is hierbij wel belangrijk dat de hele kuur gevolgd wordt.

 

Hoelang duurt het voordat ik resultaat kan zien?

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld. Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!).
Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

 • Op de dag van de behandeling mag u uw haren met Scalpfit shampoo wassen.
 • Na de behandeling mag u die dag uw haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. (De dag erna mag dit weer wel.)
 • Voor de behandeling zelf neemt u plaats in een comfortabele behandelstoel. Afhankelijk van de gekozen manier van aanbrengen voelt u een lichte druk, tinteling of prikkeling tijdens de behandeling.

Hoe ziet de huid na de behandeling eruit?

Uw huid kan er wat rood uitzien na een behandeling, maar dit is tussen uw haar weinig tot niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg. Verder adviseren we om uw haar tijdens de kuur niet te verven omdat dit slecht is voor uw haarfollikels en de werking van XL Hair® negatief kan beïnvloeden.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandeling voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn. Om het effect van de behandelingen te ondersteunen adviseren wij voorgeschreven producten voor thuis gebruik.

Is er een onderhoudsbehandeling nodig?

Om de behaalde resultaten te behouden of verder te verbeteren is het aan te raden om iedere 6-8 weken terug te komen voor een losse behandeling of de hele kuur na 6-8 maanden te herhalen. Overleg na afloop van de behandelkuur met uw behandelaar wat voor u het beste is.

 

Wat kan ik zelf doen voor maximaal resultaat?

Voor het beste resultaat is het heel belangrijk dat u het behandelplan nauwgezet volgt. Dat betekent o.a. dat u:

 • de kuur volledig afmaakt;
 • U houdt aan de intervalperiodes;
 • Voorgeschreven producten voor thuisgebruik ook inderdaad gebruikt;
 • Voorgeschreven dermaroller gebruikt;
 • Uw lichaam ondersteunt van binnenuit door middel van gezonde voeding, sporten, voldoende slapen, water drinken en supplementen gebruiken.

Resultaten bij klinisch onderzoek

47 patiënten (32 vrouwen, 15 mannen) met milde tot ernstige haaruitval namen deel aan een klinisch onderzoek. Zij volgden het behandelprotocol; mannen kregen 6 en vrouwen 8 behandelingen met XL Hair®, aangevuld met thuisgebruik van AD Hair Energizer Hairspray. Na 12 weken stopte de haaruitval bij 61% van de vrouwen en 41% van de mannen. Na 24 weken was nieuwe haargroei significant toegenomen: bij vrouwen 73% en bij mannen 63%. Beide groepen gaven een zeer hoge tevredenheid (85%) aan met zichtbare verbetering1.